Stark likviditet – när du som mest behöver det

Undersökningar i ämnet pekar alla på samma sak: långa betalningstider utgör ett reellt hot för svenskt näringsliv. Ändå är det mycket vanligt att kunder kräver ett förfallodatum på 90 dagar. Bland större företag med större projekt och längre ledtider är detta en regel snarare än ett undantag.

Särskilt för små och medelstora företag kan detta mönster innebära stora bekymmer. En verksamhet som inte får betalt för utförda tjänster eller sålda produkter står helt blottad, och att måsta vänta upp till tre månader på betalning kan sätta käppar i hjulet för de allra flesta verksamheter, oavsett hur väl förberedd man är på en ekonomisk torka.

Utan pengar är det inte bara svårt att nå önskad tillväxt, det går heller inte ta hand om verksamheten så som alla företagare vill. Långa betalningstider innebär alltså att det inte finns någon garanti för att kassan är stark i rätt läge, även om ens tjänster är bra och ens produkter är populära.

Smart finansiering när betalningen dröjer

Mönstret gör att många företagare letar efter alternativa lösningar. För stunder när företagets likviditet brister, när man vill nå balans i företagsekonomin. Ett sådant är fakturabelåning, smart finansiering med Alunda Finans.

Fakturabelåning går ut på att ett företag belånar sina fakturor hos ett finansbolag. Förutsatt att allt är i ordning vad gäller verksamheten godkänns fakturorna hos finansbolaget som sedan sätter över pengar på företagskontot. Kunden betalar sedan direkt till finansbolaget, som förstås har en större buffert för att tryggt kunna invänta betalningen. På så sätt får företagaren nästan omgående betalt för utfört jobb, och kan alltså direkt omsätta pengarna i att ta hand om och utveckla verksamheten.

Såväl hos Alunda Finans som hos många andra finansbolag dras en viss procent av fakturavärdet som ersättning. För ett företag som vill växa är detta med all säkerhet en acceptabel kostnad. Hos oss får du också en flexibilitet och frihet kring vilka fakturor du vill belåna och när.

Via transparens skapar vi tillit

Alla företag behöver pengar för att fungera, och hos Alunda Finans kan du enkelt och tryggt säkra din likviditet när du som mest behöver det. Vår standardkostnad varierar, beroende på belåningsgrad och fakturarisk. Vi kommer överens om alla förutsättningar tillsammans och med full transparens skapar vi tillit till våra kunder, och det är den enskilt viktigaste faktorn för längre kundrelationer.

Alunda Finans hjälper till att stärka er likviditet, och med pengar i kassan vågar ni släppa oron och istället tänka framåt.

Bolagstips

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

#4 Multitasking fungerar inte

Multitasking fungerar inte. Japp, det stämmer. Det har nämligen visat sig att människor blir mer effektiva och produktiva ifall de tillåts att fokusera på en sak i taget, snarare än starta upp flera olika projekt på en gång. Dessutom brukar man känna sig riktigt nöjd ifall man kan kryssa för en utförd sak på att-göra-listan istället för att ha flera halvgjorda saker.

#3 Schemalägg tid för dig själv

Schemalägg tid för dig själv, utan avbrott. Om det så krävs att du ska stänga igen dörren till kontoret och låta röstbrevlådan ta meddelanden, så är det vad som ska göras. Se till att göra detta under din mest produktiva tid på dagen. Börja också dagen med lite ensam tid i lugn och ro, eller när du är som mest produktiv och fokuserad.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge