Stark likviditet – när du som mest behöver det

Undersökningar i ämnet pekar alla på samma sak: långa betalningstider utgör ett reellt hot för svenskt näringsliv. Ändå är det mycket vanligt att kunder kräver ett förfallodatum på 90 dagar. Bland större företag med större projekt och längre ledtider är detta en regel snarare än ett undantag.

Särskilt för små och medelstora företag kan detta mönster innebära stora bekymmer. En verksamhet som inte får betalt för utförda tjänster eller sålda produkter står helt blottad, och att måsta vänta upp till tre månader på betalning kan sätta käppar i hjulet för de allra flesta verksamheter, oavsett hur väl förberedd man är på en ekonomisk torka.

Utan pengar är det inte bara svårt att nå önskad tillväxt, det går heller inte ta hand om verksamheten så som alla företagare vill. Långa betalningstider innebär alltså att det inte finns någon garanti för att kassan är stark i rätt läge, även om ens tjänster är bra och ens produkter är populära.

Smart finansiering när betalningen dröjer

Mönstret gör att många företagare letar efter alternativa lösningar. För stunder när företagets likviditet brister, när man vill nå balans i företagsekonomin. Ett sådant är fakturabelåning, smart finansiering med Alunda Finans.

Fakturabelåning går ut på att ett företag belånar sina fakturor hos ett finansbolag. Förutsatt att allt är i ordning vad gäller verksamheten godkänns fakturorna hos finansbolaget som sedan sätter över pengar på företagskontot. Kunden betalar sedan direkt till finansbolaget, som förstås har en större buffert för att tryggt kunna invänta betalningen. På så sätt får företagaren nästan omgående betalt för utfört jobb, och kan alltså direkt omsätta pengarna i att ta hand om och utveckla verksamheten.

Såväl hos Alunda Finans som hos många andra finansbolag dras en viss procent av fakturavärdet som ersättning. För ett företag som vill växa är detta med all säkerhet en acceptabel kostnad. Hos oss får du också en flexibilitet och frihet kring vilka fakturor du vill belåna och när.

Via transparens skapar vi tillit

Alla företag behöver pengar för att fungera, och hos Alunda Finans kan du enkelt och tryggt säkra din likviditet när du som mest behöver det. Vår standardkostnad varierar, beroende på belåningsgrad och fakturarisk. Vi kommer överens om alla förutsättningar tillsammans och med full transparens skapar vi tillit till våra kunder, och det är den enskilt viktigaste faktorn för längre kundrelationer.

Alunda Finans hjälper till att stärka er likviditet, och med pengar i kassan vågar ni släppa oron och istället tänka framåt.

Bolagstips

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge