Frihet att investera – frihet att växa

Det är svårt att växa med bakbundna händer. Perioder av bristande likviditet slår hårt inte minst mot företag med ambitioner. Utan pengar i kassan går det varken att göra nya investeringar eller, än värre, betala sina egna fakturor.

En väl fungerande verksamhet är inte heller någon garanti för en stark kassa, särskilt inte i en bransch med större projekt och långa ledtider. Tre månaders förfallodatum är inte ett ovanligt kundvillkor och det kan ställa till det rejält för ett företag. Om kunderna dessutom inte betalar i tid finns risk för många missade chanser och, om det vill sig illa, en hämmad verksamhet.

Fakturabelåning – hur kan det gynna mig?

Ett svagt kassaflöde är ett relativt vanligt problem och det kan drabba även de mest välfungerande verksamheter. Men det finns bättre och sämre sätt att angripa problemet.

Att vända sig till storbankerna under en period av svagt kassaflöde är för många ett givet val. Men bankernas långa ledtider och krångliga processer kan vara ännu ett hinder för ett företag som behöver pengar omgående.

Här blir fördelarna med fakturabelåning mycket konkreta. Men först kan det vara klokt att reda ut vad fakturabelåning faktiskt betyder. Faktum är att det är mindre komplicerat än vad det låter.

Fakturabelåning går ut på att företagets kundfakturor belånas hos ett finansbolag som på varierande tid – dock vanligen inom några dagar – betalar ut delar av eller hela fakturabeloppet. Det innebär att företaget slipper vänta på att kunden betalar, och kan på kort tid få utdelning för det utförda jobbet.

Fördelarna med fakturabelåning är många, inte minst för ett företag inom bygg- eller hantverkarbranschen. Långa ledtider och oro över en sinande kassa omvandlas istället till frihet. Låsta pengar som blir tillgängliga innebär inte bara att företaget kan ta hand om mer grundläggande åtaganden som att betala löner eller göra inköp. Det betyder också att man vågar blicka framåt, mot nya investeringsmöjligheter och förhoppningsvis ökad tillväxt.

Varför Alunda finans?

Vi anser att företag med en väl fungerande verksamhet inte ska behöva lida av långa betaltider. Via Alunda finans får du en möjlighet att driva din verksamhet som du vill, på dina villkor.

Våra processer gör det enkelt för dig när du behöver belåna dina fakturor och förutsatt att kreditupplysningen visar grönt ljus kan vi på kort varsel betala ut pengar till dig. Som ersättning tar vi ut en procentsats av fakturans värde och du väljer själv vilka fakturor du vill belåna.

Vi på Alunda vänder oss till små och medelstora företag inom bygg- och hantverkssektorn. Vad det faktiskt innebär är att vi förstår hur viktigt det är med ett personligt bemötande. Ansvar kräver förtroende och det är vi alltid beredda att förtjäna.

Bolagstips

#6 Jobbar du hemifrån?

Jobbar du hemifrån? Se då till att de vanliga hushållssysslorna inte distraherar dig. Den fulla tvättkorgen kommer att stå kvar även i slutet av dagen, och det får den göra.

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge