Fakturaköp

Vissa månader är mer kärva än andra. Ibland räcker inte pengarna till för de investeringar företaget behöver göra, eller för de fakturor som akut behöver betalas.

För små och medelstora företag ligger storbankernas långa handläggningstider och krångliga villkor som hinder för ett snabbt och smidigt lån.

Vi på Alunda Finans köper fakturor från företag som omgående är i behov av likvida medel. Genom fakturaköp kan vi erbjuda våra kunder kapital när behovet är som störst. Givetvis med korta handläggningstider och smidig hantering.

Morgondagens tillgångar redan idag

Genom att sälja dina fakturor till oss på Alunda Finans, får du tillgång till minst 94 % av fakturabeloppet direkt. På så sätt kan morgondagens intäkter räknas som dagens tillgångar.

Så fungerar fakturaköp

  • Du kontaktar oss via telefon, mail eller fax och lämnar uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill sälja.
  • Vi handlägger ditt ärende och gör en kreditupplysning av ditt företag. Om allt är i sin ordning skriver vi kontrakt på fakturaköp
  • Efter att vi kontrollerat dina fakturor och ordar med ett godkännande av fakturabetalaren, sätter vi över pengar på ditt konto.
  • Din kund betalar oss enligt de betalningsvillkor du och din kund kommit överens om.

Fördelar med fakturaköp

  • Stor flexibilitet – du väljer om, när och vilka fakturor du vill sälja.
  • Ingen risk – Alunda tar risken för att kunden inte betalar fakturan.
  • Pengar direkt – snabb handläggning ger dig omgående tillgång till kapital.
  • Personligt – vi erbjuder personlig kontakt och skräddarsydda lösningar för våra kunder.
  • Säkert – vår erfarenhet blir din trygghet. Alunda Finans är ett välsmort maskineri som värnar om kundens integritet och behov.
  • Engångs kostnad – du kan enkelt kalkylera den totala kostnaden för tjänsten och du slipper överraskande räntepåslag.

Kostnad för fakturaköp

Till skillnad från ett vanligt banklån där du som kund månadsvis betalar ränta för lånet, tar vi på Alunda Finans istället ut en viss procent av fakturans värde som ersättning för vårt fakturaköp
Vi har gjort det enkelt för dig som kund att kunna kalkylera och budgetera för den tjänst vi erbjuder. Beroende på fakturabetalarens betalningsförmåga ligger kostnaden på mellan 4-6 % av fakturabeloppet. För dig som kund betyder det att du slipper stigande räntor och enkelt kan beräkna den totala kostnaden för lånet i förväg.

Vad händer om kunden inte betalar?

Eftersom du säljer fakturan till Alunda behöver du inte oroa dig för vad som händer om kunden inte betalar sin faktura.

Kontakta oss så berättar vi mer om fakturaköp på 08-445 75 50

Bolagstips

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

#10 Planera då för dagen därpå

I slutet av varje dag, planera då för dagen därpå. Skriv ner morgondagens att-göra-lista, skapa en prioriteringsordning och städa sedan ditt skrivbord.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge