Fakturabelåning

Vissa månader är mer kärva än andra. Ibland räcker inte pengarna till för de investeringar företaget behöver göra, eller för de fakturor som akut behöver betalas.

För små och medelstora företag ligger storbankernas långa handläggningstider och krångliga villkor som hinder för ett snabbt och smidigt lån.

Vi på Alunda Finans har specialiserat oss på utlåning till små- och medelstora företag som omgående är i behov av likvida medel. Genom fakturabelåning kan vi erbjuda våra kunder lån när behovet är som störst. Givetvis med korta handläggningstider och smidig hantering.

Morgondagens tillgångar redan idag

Som kund hos Alunda Finans kan du belåna dina fakturor. Kortfattat innebär fakturabelåning att vi tar dina kundfordringar som säkerhet för de lån vi erbjuder. För dig som kund innebär detta att du omedelbart får tillgång till pengar som du kan lägga på akuta omkostnader, inköp och investeringar. Genom att pantsätta dina fakturor hos oss på Alunda Finans, får du tillgång till mellan 50-100 % av fakturabeloppet direkt. Ev. resterande del betalas ut när kunden slutligen betalat fakturan. På så sätt kan morgondagens intäkter räknas som dagens tillgångar.

Så fungerar fakturabelåning

  • Du kontaktar oss via telefon, fax eller mail och lämnar uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill belåna.
  • Vi handlägger ditt ärende och gör en kreditupplysning av ditt företag. Om allt är i sin ordning skriver vi kontrakt på fakturabelåning.
  • Efter att vi kontrollerat dina fakturor sätter vi över pengar på ditt konto.
  • Din kund betalar oss enligt de betalningsvillkor du och din kund kommit överens om.

Fördelar med fakturabelåning

  • Stor flexibilitet – du väljer om, när och vilka fakturor du vill belåna.
  • Pengar direkt – snabb handläggning ger dig omgående tillgång till kapital.
  • Personligt – vi erbjuder personlig kontakt och skräddarsydda lösningar för våra kunder.
  • Säkert – vår erfarenhet blir din trygghet. Alunda Finans är ett välsmort maskineri som värnar om kundens integritet och behov.
  • Engångs kostnad – du kan enkelt kalkylera den totala kostnaden för tjänsten och du slipper överraskande räntepåslag.

Kostnad för fakturabelåning

Till skillnad från ett vanligt banklån där du som kund månadsvis betalar ränta för lånet, tar vi på Alunda Finans istället ut en viss procent av fakturans värde som ersättning för vår fakturabelåning.

Vi har gjort det enkelt för dig som kund att kunna kalkylera och budgetera för den tjänst vi erbjuder. Beroende på belåningsgrad och fakturarisk ligger kostnaden på mellan 2-4% av fakturabeloppet. För dig som kund betyder det att du slipper stigande räntor och enkelt kan beräkna den totala kostnaden för lånet i förväg.

Vad händer om kunden inte betalar?

När det gäller fakturabelåning ligger kreditrisken kvar hos dig som säljare, vilket betyder att det även är ditt ansvar att hjälpa till och driva processen om din kund inte betalar sin faktura i tid. Skulle det visa sig att den kundfordring som du belånat inte betalas, arbetar vi gemensamt med att gå vidare med indrivningsprocessen. Betalar kunden fortfarande inte sin faktura lämnas ärendet över till inkassoföretag.

Kontakta oss så berättar vi mer om fakturabelåning 08-445 75 50

Bolagstips

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge