Factoring

Vad är fakturabelåning och factoring?

Om du snabbt behöver kapital, kan du låna av oss mot den säkerhet du har i dina kundfakturor. Det kallas fakturabelåning eller factoring och är alltså ett effektivt sätt att få loss kontanta medel vid särskilda tillfällen exempelvis när:

– din kredit hos banken är fullt utnyttjad
– du håller på att expandera och behöver förstärka likviditeten tillfälligt

Hur stor del av dina fakturor som du vill belåna avgör du. Det finns dock en fördel i att låta oss ta hand om hela fakturabelåningen genom att dina administrativa kostnader minskar. Du slipper då själv att hålla reda på kundreskontran och att skicka ut faktura påminnelser och kan helt fokusera på det du är bäst på. Vi är nämligen specialister på att jaga dåliga betalare.

Hur fungerar tjänsten fakturabelåning/factoring?

Du kontaktar oss via telefon, fax eller e-mejl och lämnar oss uppgifter om ditt företag och dina kunder. Vi gör en individuell kreditbedömning där vi tar hänsyn till aktuella och särskilda omständigheter. Om vi anser att allt är i sin ordning kan vi skriva kontrakt gällande fakturabelåning/factoring omgående.

Vad kostar fakturabelåning/factoring?

Belåningsgraden kan vara 50-100% av fakturasumman beroende på lånebehov. Räntan varierar mellan 2-4% på fakturasumman och är baserad på belåningsgrad och fakturarisk.

När får jag utbetalningen?

När vi har tecknat ett kontrakt gällande fakturabelåning/factoring och vi fått en faktura som blivit godkänd för belåning, kan vi göra en överföring till ditt konto direkt.

Bolagstips

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge