Factoring

Vad är fakturabelåning och factoring?

Om du snabbt behöver kapital, kan du låna av oss mot den säkerhet du har i dina kundfakturor. Det kallas fakturabelåning eller factoring och är alltså ett effektivt sätt att få loss kontanta medel vid särskilda tillfällen exempelvis när:

– din kredit hos banken är fullt utnyttjad
– du håller på att expandera och behöver förstärka likviditeten tillfälligt

Hur stor del av dina fakturor som du vill belåna avgör du. Det finns dock en fördel i att låta oss ta hand om hela fakturabelåningen genom att dina administrativa kostnader minskar. Du slipper då själv att hålla reda på kundreskontran och att skicka ut faktura påminnelser och kan helt fokusera på det du är bäst på. Vi är nämligen specialister på att jaga dåliga betalare.

Hur fungerar tjänsten fakturabelåning/factoring?

Du kontaktar oss via telefon, fax eller e-mejl och lämnar oss uppgifter om ditt företag och dina kunder. Vi gör en individuell kreditbedömning där vi tar hänsyn till aktuella och särskilda omständigheter. Om vi anser att allt är i sin ordning kan vi skriva kontrakt gällande fakturabelåning/factoring omgående.

Vad kostar fakturabelåning/factoring?

Belåningsgraden kan vara 50-100% av fakturasumman beroende på lånebehov. Räntan varierar mellan 2-4% på fakturasumman och är baserad på belåningsgrad och fakturarisk.

När får jag utbetalningen?

När vi har tecknat ett kontrakt gällande fakturabelåning/factoring och vi fått en faktura som blivit godkänd för belåning, kan vi göra en överföring till ditt konto direkt.

Bolagstips

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge