Sälja kundfordringar

Sälja kundfordringar

Genom att sälja kundfordringar kan du snabbt få loss likvida medel som krävs för att driva företaget framåt och ta marknadsandelar. Hantering av kundfordringar stjäl dyrbar tid och energi som i stället kan läggas på att dra in nya kunder och öka försäljningen. Fakturaköp innefattas i våra factoringtjänster och är ett snabbt och smidigt sätt att få kapital när du tillfälligt behöver förbättra ditt kassaflöde.

Vi på Alunda Finans har specialiserat oss på fakturaköp och belåning till små och medelstora företag. För dem är ett banklån med långa handläggningstider och krångliga villkor sällan ett alternativ för att snabbt få loss kapital.

Hos oss har du i stället möjlighet att sälja dina fordringar flexibelt till en engångskostnad per såld fordring. På så vis har vi gjort det enkelt för dig som kund att kalkylera och budgetera för våra tjänster.

Varför du ska välja oss:

  • Stor flexibilitet – du väljer om, när och vilka fakturor du vill sälja.
  • Ingen risk – Alunda tar risken för att kunden inte betalar fakturan.
  • Pengar direkt – snabb handläggning ger dig omgående tillgång till kapital.
  • Personligt – vi erbjuder personlig kontakt och skräddarsydda lösningar för våra kunder.
  • Säkert – vår erfarenhet blir din trygghet. Alunda Finans är ett välsmort maskineri som värnar om kundens integritet och behov.
  • Engångs kostnad – du kan enkelt kalkylera den totala kostnaden för tjänsten och du slipper överraskande räntepåslag.

Hur fungerar det?

Att sälja kundfordringar till oss på Alunda Finans är snabbt, smidigt och säkert. Du får en personlig kontakt hos oss och vi tar oss tid för dig, oavsett hur stort antalet kundfordringar du vill att vi ska köpa. Du kontaktar oss via telefon, mejl eller fax och lämnar uppgifter om ditt företag samt de fordringar du vill sälja.

Om allt är som sig bör, skriver vi ett kontrakt på köpet. Så fort vi har fått in en fordring som är godkänd för betalning, får du pengar insatta på ditt konto på studs.

Din kund betalar sedan oss på de villkor som ni har kommit överens om. Du slipper sedan skicka påminnelse och oroa dig för obetalda fordringar.

Flexibel tjänst

Med vår långa erfarenhet av finansmarknaden och goda kännedom om hur små och medelstora företags verklighet ser ut, kan vi ge dig bästa möjliga service när det kniper. Du bestämmer själv om, när och hur många kundfordringar du vill sälja, vid enstaka tillfällen eller löpande.

Om du låter oss ta hand om hela din kundreskontra minskar du också kostnader för administration och frigör värdefull tid som i stället kan läggas på ditt affärsområde.

Vad kostar det att sälja kundfordringar?

När du väljer att sälja dina kundfordringar till oss tar vi en viss procent av fordringens värde som ersättning. Beroende på din kunds betalningsförmåga ligger kostnaden mellan 2-4 % av fakturabeloppet.

Genom att endast betala en engångssumma kan du enkelt räkna ut den totala kostnaden för köpet och du slipper överraskande räntepåslag.

Bolagstips

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

#4 Multitasking fungerar inte

Multitasking fungerar inte. Japp, det stämmer. Det har nämligen visat sig att människor blir mer effektiva och produktiva ifall de tillåts att fokusera på en sak i taget, snarare än starta upp flera olika projekt på en gång. Dessutom brukar man känna sig riktigt nöjd ifall man kan kryssa för en utförd sak på att-göra-listan istället för att ha flera halvgjorda saker.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge