Sälja fakturor

Sälja fakturor

Att sälja fakturor kan innebära att du har möjlighet att göra de investeringar som ditt företag behöver eller betala fakturor som akut behöver betalas. Alunda Finans hjälper företag att stärka likviditeten vid speciella tillfällen eller löpande, som att köpa dina fakturor när du som mest behöver kapital. Vi hjälper dig att hitta en bra lösning som passar ditt företag.

Vi har korta handläggningstider och smidig hantering. Genom att sälja fakturor till oss kan du snabbt frigöra kapital och fokusera på din verksamhet i stället för din fakturahantering. När du väljer att sälja fakturor till oss tar vi omedelbart hand om ditt ärende. Du får minst 96 % av fakturabeloppet insatt på ditt företagskonto så snart fakturan har godkänts av oss. Snabbt och smidigt.

Så säljer du dina fakturor

Att sälja fakturor är enkelt. Allt du behöver göra är att kontakta oss så är bollen i rullning. Vi har korta väntetider och tar hand om ditt ärende så snart vi kan så att du snabbt får pengarna som du är i behov av. Du kontaktar oss via telefon, mail eller fax och lämnar uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill sälja. Vi handlägger ärendet och tar kontakt för att skriva kontrakt på fakturaköp. Efter att vi kontrollerat dina fakturor får de ett godkännande av sätter vi över pengar på ditt konto. Snabbt och smidigt. Sedan är det vår uppgift att se till att kunden betalar. Läs mer om detta under vanliga frågor.

Stor flexibilitet när du ska sälja fakturor

Alunda Finans erbjuder företag som vill sälja fakturor ett flexibelt sätt att snabbt och smidigt få loss kapital. Som kund hos oss kan du få hjälp när du är i som störst behov av likvida medel, men också om du på lång sikt vill förbättra likviditeten i din verksamhet.

Om du vill sälja en faktura eller fler är helt upp till dig. Likaså om du vill att vi ska köpa fakturor av dig vid enstaka tillfällen eller teckna ett avtal för löpande fakturaköp. Vi är flexibla och kan hjälpa dig att hitta en lösning som passar för just ditt företag.

Alunda Finans tar betalt per faktura. Beroende på fakturamottagarens betalningsförmåga är kostnaden för ett fakturaköp mellan 2 – 4% av fakturabeloppet.

Fördelen jämfört med att till exempel teckna ett banklån där du månadsvis betalar ränta, är att du enkelt kan beräkna kostnaden och budgetera för din fakturaförsäljning i förväg.

Bolagstips

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge