Hur fungerar fakturaköp?

Hur fungerar fakturaköp?

För små- och medelstora företag är storbankens lånevillkor och långa handläggningstider ofta inte ett alternativ för att snabbt få loss penar till akuta betalningar. Om du behöver stärkt likviditet vid speciella tillfällen eller löpande kan vi på Alunda Finans köpa dina kundfakturor. Vi erbjuder fakturaköp när du som mest behöver kapital eller om du vill förbättra likviditeten på lång sikt.

Fakturaköp innebär att du som säljare får pengar för en faktura innan kunden betalar. Du får summan för fakturan insatt på ditt konto direkt och fakturamottagaren betalar i stället till oss. Du kan välja att sälja enstaka fakturor eller allihop, vid enstaka tillfällen eller löpande. Vi tar över all hantering av de valda fakturorna och du kan använda tiden åt din verksamhet i stället.

Fakturaköp till en engångskostnad

I stället för att ta ett vanligt banklån där du månadsvis betalar ränta för ditt lån, tar vi ut en viss procent av fakturans värde som ersättning. Du betalar oss vid ett tillfälle, vilket gör det enkelt för dig som kund att budgetera för våra tjänster.

Beroende på fakturamottagarens betalningsförmåga ligger kostnaden mellan 2-4 % av fakturabeloppet. Du får alltså minst 96 % av fakturabeloppet insatt på ditt företagskonto snabbt och smidigt.

Hur går jag till väga?

Behöver du få loss kapital ska du kontakta oss på Alunda Finans via telefon, mail eller fax. Lämna uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill sälja, så handlägger vi ditt ärende så fort som möjligt och kan skriva kontrakt på fakturaköpet.

Så fort dina fakturor har fått godkännande för betalning, sätter vi över pengar på ditt konto direkt. Sen är det vårt ansvar att se till att kunden betalar fakturan så du kan lägga din energi på att utveckla din verksamhet i stället. Vill du veta mer om hur det fungerar med fakturaköp är du välkommen att kontakta oss!

Bolagstips

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

#6 Jobbar du hemifrån?

Jobbar du hemifrån? Se då till att de vanliga hushållssysslorna inte distraherar dig. Den fulla tvättkorgen kommer att stå kvar även i slutet av dagen, och det får den göra.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge