Hur fungerar fakturaköp?

Hur fungerar fakturaköp?

För små- och medelstora företag är storbankens lånevillkor och långa handläggningstider ofta inte ett alternativ för att snabbt få loss penar till akuta betalningar. Om du behöver stärkt likviditet vid speciella tillfällen eller löpande kan vi på Alunda Finans köpa dina kundfakturor. Vi erbjuder fakturaköp när du som mest behöver kapital eller om du vill förbättra likviditeten på lång sikt.

Fakturaköp innebär att du som säljare får pengar för en faktura innan kunden betalar. Du får summan för fakturan insatt på ditt konto direkt och fakturamottagaren betalar i stället till oss. Du kan välja att sälja enstaka fakturor eller allihop, vid enstaka tillfällen eller löpande. Vi tar över all hantering av de valda fakturorna och du kan använda tiden åt din verksamhet i stället.

Fakturaköp till en engångskostnad

I stället för att ta ett vanligt banklån där du månadsvis betalar ränta för ditt lån, tar vi ut en viss procent av fakturans värde som ersättning. Du betalar oss vid ett tillfälle, vilket gör det enkelt för dig som kund att budgetera för våra tjänster.

Beroende på fakturamottagarens betalningsförmåga ligger kostnaden mellan 2-4 % av fakturabeloppet. Du får alltså minst 96 % av fakturabeloppet insatt på ditt företagskonto snabbt och smidigt.

Hur går jag till väga?

Behöver du få loss kapital ska du kontakta oss på Alunda Finans via telefon, mail eller fax. Lämna uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill sälja, så handlägger vi ditt ärende så fort som möjligt och kan skriva kontrakt på fakturaköpet.

Så fort dina fakturor har fått godkännande för betalning, sätter vi över pengar på ditt konto direkt. Sen är det vårt ansvar att se till att kunden betalar fakturan så du kan lägga din energi på att utveckla din verksamhet i stället. Vill du veta mer om hur det fungerar med fakturaköp är du välkommen att kontakta oss!

Bolagstips

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge