Hur fungerar fakturabelåning?

Hur fungerar fakturabelåning?

Vissa månader räcker pengarna inte till för att täcka alla utgifter. Genom att belåna fakturor kan du snabbt frigöra kapital till de investeringar ditt företag är i behov av eller fakturorna som akut behöver betalas. Fakturabelåning fungerar som så att vi tar dina kundfordringar som säkerhet för de lån du tar hos oss. Du får omedelbar tillgång till 50 – 100 % av fakturabeloppet insatt på ditt konto. Resterande belopp betalar vi ut när kunden har betalat oss. Så förvandlas morgondagens intäkter till dagens tillgångar.

Vi tar en viss procent på värdet av fakturan som ersättning. En engångskostnad som beroende på belåningsgrad och fakturarisk ligger mellan 2 – 4 % på fakturasumman, som kontrast till ett banklån, där du månadsvis betalar ränta för ditt lån. Vi vill helt enkelt göra det enkelt för våra kunder att beräkna totalsumman för sitt fakturalån.

Fakturabelåning underlättar våra kunders vardag

Vi på Alunda Finans har specialiserat oss på små- och medelstora företag som omgående är i behov av kapital. För dem ligger storbankernas långa handläggningstider och krångliga villkor som hinder för ett smidigt lån. Vi å andra sidan lever efter devisen att underlätta våra kunders vardag genom att verka snabbt, personligt och tryggt.

Du får en personlig kontakt hos oss. Oavsett hur litet eller stort ditt företag är så tar vi oss tid för dig. Du väljer själv om, när och vilka fakturor du vill belåna. Om det gäller vid enstaka tillfällen eller löpande. Genom att teckna ett fakturabelåningsavtal med oss kan vi hjälpa till att göra vardagen lite lättare för dig som företagare.

Vem står för risken?

När du belånar dina fakturor behåller du som låntagare risken att fakturan inte betalas i tid. Om det skulle ske arbetar vi gemensamt med indrivningsprocessen och om kunden fortfarande inte betalar lämnas ärendet över till ett inkassoföretag. Vill du veta mer om hur fakturabelåning fungerar är du välkommen att ta kontakt med oss!

Bolagstips

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge