Hur fungerar factoring?

Hur fungerar factoring?

Factoring är ett effektivt sätt att få loss kontanta medel, när ett banklån inte är ett alternativ eller om du tillfälligt behöver förbättra likviditeten. Vi på Alunda Finans erbjuder i huvudsak factoring genom fakturabelåning. Det innebär att vi lånar dig pengar med dina kundfordringar som säkerhet. Du får omedelbar tillgång till pengar som du kan lägga på akuta omkostnader, inköp och investeringar. Som kund hos oss får du en personlig kontakt och bra service – vi tar oss tid för alla våra kunder, oavsett storlek. Vi har lång erfarenhet av factoring och bra kännedom i våra kunders verklighet. När du vill belåna dina fakturor ska det gå smidigt med en enkel och snabb kommunikation.

Så går du till väga

Du kontaktar oss på Alunda Finans via telefon, mail eller fax och lämnar uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill belåna. Du väljer själv att belåna några få fakturor vid enstaka tillfällen eller en löpande lösning. Vi tar snabbt hand om ditt ärende och om allt är i sin ordning skriver vi ett factoringkontrakt.

När dina kundfakturor har fått ett godkännande för utbetalning, för vi över pengarna direkt. Belåningsgraden för en faktura kan vara 50 – 100 % av fakturasumman beroende på ditt lånebehov. Räntan baseras på belåningsgrad och fakturarisk och ligger mellan 2 – 4 % på fakturasumman.

Fördelar med factoring

Vår affärsidé är att belåna fakturor så snabbt och smidigt som möjligt. Hos oss får du en flexibel tjänst som är anpassad efter de behov som finns i ditt företag. Fördelen med att välja factoring jämfört med ett vanligt banklån är att du slipper långa väntetider och krångliga villkor. Du får pengarna insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för belåning. Snabbt och smidigt!

Om du låter oss ta hand om hela din fakturabelåning minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på kundreskontran och skicka ut betalningspåminnelser. Vi tar hand om allt det åt dig, vi är nämligen specialister på att jaga företag som är dåliga på att betala. Så kan du i stället koncentrera din energi på att utveckla din verksamhet och tjäna ännu mer pengar. Vill du veta mer om hur factoring fungerar är du välkommen att kontakta oss!

Bolagstips

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge