Hur förbättrar vi likviditeten?

Hur förbättrar vi likviditeten?

Detta är en väldigt vanlig fråga som vi brukar få. Vi har lång erfarenhet av finansmarknaden och hjälper företag när de behöver stärkt likviditet vid enstaka tillfällen eller löpande. Det gör vi genom att köpa och belåna fakturor snabbt, smidigt och säkert. På så vis kan våra kunder räkna morgondagens intäkter som dagens tillgångar.

Fakturabelåning handlar om att ge snabba, kortfristiga lån och därigenom förbättra likviditeten åt företaget. Med dina kundfordringar som säkerhet får du 50 – 100 % av fakturasumman insatt på ditt konto direkt. Kostnaden för lånet är mellan 2 – 4 % av beloppet.

Fakturaköp ger dig snabb tillgång till kapital när du som mest behöver det. Du får minst 96 % av fakturabeloppet insatt på ditt konto direkt, och du slipper hantering av fakturapåminnelser och eventuella frister.

Kapital när du som mest behöver det

Att ha kapital när det behövs är en förutsättning för att framgångsrikt driva ett företag. Det gäller särskilt små och medelstora företag där ett särskilt investeringstillfälle kan vara en sällsynt chans till ökad tillväxt och där en obetald kundfaktura i värsta fall kan innebära konkurs.

Därför är likviditet en förutsättning för företagen att verka och utvecklas. Det är här vi kommer in i bilden – fakturaköp och fakturabelåning är två exempel på hur du kan förbättra likviditeten i din verksamhet. Med många års erfarenhet av finansmarknaden och en stor förståelse för dig som företagare kan vi ge dig det stöd du behöver, när du som mest behöver det.

Hur kommer jag igång med att förbättra likviditeten?

Vi förespråkar enkelt och smidig kommunikation. Allt du behöver göra är att kontakta oss med uppgifter om ditt företag och de fakturor ärendet gäller. Vi kan därefter teckna ett kontrakt på fakturaköp eller belåning. Så fort dina fakturor blir godkända för betalning sätter vi över pengarna på ditt konto. Snabbt, smidigt och säkert!

Bolagstips

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge