Fakturabelåning Stockholm

Fakturabelåning Stockholm

Alunda Finans är ett litet factoringbolag i Stockholm vars huvudsakliga verksamhetsområde är fakturabelåning. Även om din firma går bra kan vissa månader vara tuffare än andra. Ibland räcker inte pengarna till för de investeringar du behöver göra, eller för de fakturor som akut behöver betalas. Då kan du komma till oss och få ett lån på dina kundfakturor.

Kortfattat innebär fakturabelåning att vi tar dina kundfordringar som säkerhet för de lån du tar hos oss. Du får omedelbar tillgång till pengar som du kan lägga på akuta omkostnader, inköp och investeringar.

På Alunda Finans har specialiserat oss på fakturabelåning till små- och medelstora företag som omgående är i behov av kapital. För dem ligger storbankernas långa handläggningstider och krångliga villkor som hinder för ett smidigt lån. Vår devis är att underlätta våra kunders vardag genom att verka snabbt, personligt och tryggt.

Hos oss får du en personlig kontakt och bra service, oavsett hur stort eller litet ditt företag är. Du väljer själv om, när och vilka fakturor du vill belåna, vid enstaka tillfällen eller löpande. För det betalar du engångskostnad per belånad faktura, så att du enkelt kan kalkylera och budgetera för ditt fakturalån.

Hur mycket kan jag låna?

Du kan belåna fakturor till mellan 50 – 100 % av fakturasumman, beroende på ditt lånebehov. Räntan ligger mellan 2 – 4 % på fakturasumman och är baserad på belåningsgrad och fakturarisk. Eventuellt resterande del betalas ut när kunden slutligen betalat fakturan. På så sätt kan morgondagens intäkter räknas som dagens tillgångar.

Vad händer om kunden inte betalar?

Till skillnad från fakturaköp ligger kreditrisken kvar hos dig som låntagare. Om din kund inte betalar fakturan i tid arbetar vi gemensamt med indrivningsprocessen och om kunden fortfarande inte betalar lämnas ärendet över till ett inkassoföretag.

Belåna dina fakturor nu!

  • Kontakta oss via telefon, mail eller fax och lämna uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill belåna.
  • Vi tar snabbt hand om ditt ärende, och om allt är i sin ordning skriver vi kontrakt på fakturabelåning.
  • Så fort dina kundfakturor fått ett godkännande av fakturabetalaren, sätter vi över lånet på ditt konto. Snabbt och smidigt!
  • Din kund betalar sedan oss enligt de betalningsvillkor som du och din kund kommit överens om.

Bolagstips

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

#3 Schemalägg tid för dig själv

Schemalägg tid för dig själv, utan avbrott. Om det så krävs att du ska stänga igen dörren till kontoret och låta röstbrevlådan ta meddelanden, så är det vad som ska göras. Se till att göra detta under din mest produktiva tid på dagen. Börja också dagen med lite ensam tid i lugn och ro, eller när du är som mest produktiv och fokuserad.

#6 Jobbar du hemifrån?

Jobbar du hemifrån? Se då till att de vanliga hushållssysslorna inte distraherar dig. Den fulla tvättkorgen kommer att stå kvar även i slutet av dagen, och det får den göra.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge