Factoringföretag

Factoringföretag

Alunda Finans är ett factoringföretag som hjälper små och medelstora företag i alla branscher till en lättare vardag. Det gör vi genom att köpa och belåna kundfakturor. De är tjänster som innefattas i begreppet factoring. För dig som kund hos oss innebär det att du får pengar direkt och minskar kostnader för administration.

Vi har lång erfarenhet av factoring och ett stort kunnande om alla problem och hinder våra kunder ställs inför. Vi erbjuder därför våra factoringtjänster med smidig hantering och enkel kommunikation. Du kan också komma till oss för finansiell rådgivning och tjänster som fakturaservice och kreditrådgivning.

Vad gör ett factoringföretag?

Factoring är ett samlingsbegrepp för fakturabelåning och fakturaköp. Det innebär att du kan låna pengar från ett factoringföretag mot den säkerhet du har i dina kundfordringar. När du säljer eller belånar din faktura får du pengar direkt och slipper vänta på att kunden betalar. Precis som det låter är factoring är ett snabbt och smidigt sätt att få loss kapital och frigöra tid som kan läggas på annat än fakturahantering.

Ett factoringföretag besparar dig tid & pengar för administration

Eftersom tid är pengar känns det dumt att slösa den på administration. Med ett factoringavtal får du pengar insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för betalning och om du låter oss ta hand om hela kundreskontran minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på fakturorna och att skicka ut betalningspåminnelser så att du kan ägna din dyrbara tid åt att tjäna ännu mer pengar.

Bolagstips

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

#4 Multitasking fungerar inte

Multitasking fungerar inte. Japp, det stämmer. Det har nämligen visat sig att människor blir mer effektiva och produktiva ifall de tillåts att fokusera på en sak i taget, snarare än starta upp flera olika projekt på en gång. Dessutom brukar man känna sig riktigt nöjd ifall man kan kryssa för en utförd sak på att-göra-listan istället för att ha flera halvgjorda saker.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge