Factoringföretag

Factoringföretag

Alunda Finans är ett factoringföretag som hjälper små och medelstora företag i alla branscher till en lättare vardag. Det gör vi genom att köpa och belåna kundfakturor. De är tjänster som innefattas i begreppet factoring. För dig som kund hos oss innebär det att du får pengar direkt och minskar kostnader för administration.

Vi har lång erfarenhet av factoring och ett stort kunnande om alla problem och hinder våra kunder ställs inför. Vi erbjuder därför våra factoringtjänster med smidig hantering och enkel kommunikation. Du kan också komma till oss för finansiell rådgivning och tjänster som fakturaservice och kreditrådgivning.

Vad gör ett factoringföretag?

Factoring är ett samlingsbegrepp för fakturabelåning och fakturaköp. Det innebär att du kan låna pengar från ett factoringföretag mot den säkerhet du har i dina kundfordringar. När du säljer eller belånar din faktura får du pengar direkt och slipper vänta på att kunden betalar. Precis som det låter är factoring är ett snabbt och smidigt sätt att få loss kapital och frigöra tid som kan läggas på annat än fakturahantering.

Ett factoringföretag besparar dig tid & pengar för administration

Eftersom tid är pengar känns det dumt att slösa den på administration. Med ett factoringavtal får du pengar insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för betalning och om du låter oss ta hand om hela kundreskontran minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på fakturorna och att skicka ut betalningspåminnelser så att du kan ägna din dyrbara tid åt att tjäna ännu mer pengar.

Bolagstips

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

#3 Schemalägg tid för dig själv

Schemalägg tid för dig själv, utan avbrott. Om det så krävs att du ska stänga igen dörren till kontoret och låta röstbrevlådan ta meddelanden, så är det vad som ska göras. Se till att göra detta under din mest produktiva tid på dagen. Börja också dagen med lite ensam tid i lugn och ro, eller när du är som mest produktiv och fokuserad.

#10 Planera då för dagen därpå

I slutet av varje dag, planera då för dagen därpå. Skriv ner morgondagens att-göra-lista, skapa en prioriteringsordning och städa sedan ditt skrivbord.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge