Factoringföretag

Factoringföretag

Alunda Finans är ett factoringföretag som hjälper små och medelstora företag i alla branscher till en lättare vardag. Det gör vi genom att köpa och belåna kundfakturor. De är tjänster som innefattas i begreppet factoring. För dig som kund hos oss innebär det att du får pengar direkt och minskar kostnader för administration.

Vi har lång erfarenhet av factoring och ett stort kunnande om alla problem och hinder våra kunder ställs inför. Vi erbjuder därför våra factoringtjänster med smidig hantering och enkel kommunikation. Du kan också komma till oss för finansiell rådgivning och tjänster som fakturaservice och kreditrådgivning.

Vad gör ett factoringföretag?

Factoring är ett samlingsbegrepp för fakturabelåning och fakturaköp. Det innebär att du kan låna pengar från ett factoringföretag mot den säkerhet du har i dina kundfordringar. När du säljer eller belånar din faktura får du pengar direkt och slipper vänta på att kunden betalar. Precis som det låter är factoring är ett snabbt och smidigt sätt att få loss kapital och frigöra tid som kan läggas på annat än fakturahantering.

Ett factoringföretag besparar dig tid & pengar för administration

Eftersom tid är pengar känns det dumt att slösa den på administration. Med ett factoringavtal får du pengar insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för betalning och om du låter oss ta hand om hela kundreskontran minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på fakturorna och att skicka ut betalningspåminnelser så att du kan ägna din dyrbara tid åt att tjäna ännu mer pengar.

Bolagstips

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#4 Multitasking fungerar inte

Multitasking fungerar inte. Japp, det stämmer. Det har nämligen visat sig att människor blir mer effektiva och produktiva ifall de tillåts att fokusera på en sak i taget, snarare än starta upp flera olika projekt på en gång. Dessutom brukar man känna sig riktigt nöjd ifall man kan kryssa för en utförd sak på att-göra-listan istället för att ha flera halvgjorda saker.

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge