Factoring

Factoring

Alunda Finans är ett litet factoringbolag i Spånga utanför Stockholm. Vi hjälper små och medelstora företag i alla branscher att underlätta deras vardag. Det gör vi genom att belåna kundfakturor, även kallat factoring eller fakturabelåning. Vår affärsidé är att belåna fakturor så snabbt och smidigt som möjligt. Som kund hos oss får du en personlig kontakt och bra service – vi tar oss tid för alla våra kunder, oavsett storlek.

Vi som arbetar på Alunda Finans har lång erfarenhet av factoring och ett stort kunnande om alla problem och hinder som små och medelstora företag ställs inför. När våra kunder vill belåna sina fakturor ska det gå smidigt med en enkelt och snabb kommunikation. Vår devis är att underlätta din vardag genom att verka snabbt, personligt och tryggt.

Förutom att erbjuda våra kunder factoring hjälper vi också till med finansiella råd och erbjuder tjänster som fakturaservice och kreditrådgivning. För de kunder som anlitar oss för fakturabelåning kan vi också erbjuda lån på kort sikt mot pant i fastighet. Är du intresserad av våra factoringtjänster? Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för att skapa en enklare vardag för dig och ditt företag.

Factoring – ett samlingsbegrepp för belåning & köp

Factoring är ett samlingsbegrepp för fakturabelåning och fakturaköp. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är att belåna fakturor, vilket innebär att du kan låna pengar från ett factoringbolag mot den säkerhet du har i dina kundfakturor. Som det låter är factoring ett effektivt sätt att få loss kontanta medel, exempelvis när din kredit hos banken är fullt utnyttjad eller när du håller på att expandera och behöver förstärkta likviditeten tillfälligt. Belåningsgraden för en faktura kan vara 50 – 100 % av fakturasumman beroende på ditt lånebehov. Räntan mellan 2 – 4 % på fakturasumman och är baserad på belåningsgrad och fakturarisk.

Fördelen med factoring jämfört med ett vanligt banklån är att du slipper långa väntetider och krångliga villkor. Du får pengarna insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för belåning och om du låter oss ta hand om hela din fakturabelåning minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på kundreskontran och skicka ut betalningspåminnelser. Vi tar hand om allt det åt dig, vi är nämligen specialister på att jaga företag som är dåliga på att betala. Så kan du i stället koncentrera din energi dig på att utveckla din verksamhet och tjäna ännu mer pengar.

Hur kommer jag igång med tjänsten?

Alunda Finans är kort och gott ett factoringbolag i Stockholm som belånar fakturor så snabbt och smidigt som möjligt. Enkelt, eller hur!

För att komma igång med tjänsten behöver du helt enkelt bara kontaktar oss via telefon, mail eller fax och lämnar uppgifter om ditt företag och de kundfakturor du vill belåna sedan skriver vi ett kontrakt på factoring/fakturabelåning.

När vi fått en faktura som blivit godkänd för belåning, kan vi göra en överföring till ditt konto direkt.

Naturligtvis är det du som beslutar över hur många fakturor du vill belåna, om du bara vill belåna någon enstaka eller allihop. Om du låter oss som factoringbolag i Stockholm ta hand om hela fakturabelåningen slipper du dessutom själv hålla reda på kundreskontran och du minskar kostnader för fakturahantering. Vi hjälper dig gärna att hitta en lösning som är perfekt för just ditt företag. Vi har lång erfarenhet av factoring och förstår hur vardagen fungerar för dig som företagare. Hos oss får du en snabb, smidig och trygg service.

Bolagstips

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge