Vad är factoring och fakturabelåning?

Vad är factoring och fakturabelåning?

Factoring är ett samlingsbegrepp för tjänsterna fakturabelåning och fakturaköp. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är att belåna fakturor till våra kunder på ett snabbt och smidigt sätt.

Fakturabelåning innebär att du kan låna pengar från ett factoringbolag mot den säkerhet du har i dina kundfakturor. Precis som det låter är factoring ett effektivt sätt att få loss kontanta medel, exempelvis när din kredit hos banken är fullt utnyttjad eller när du håller på att expandera och behöver förstärkta likviditeten tillfälligt.

På Alunda Finans har vi specialiserat oss på fakturabelåning till små- och medelstora företag som omgående är i behov av kapital. Genom att erbjuda factoring med fakturabelåning kan vi underlätta våra kunders vardag genom att även minska kostnader för administration och frigöra tid som du i stället kan lägga på att utveckla din verksamhet och tjäna ännu mer pengar.

Vad kostar factoring / fakturabelåning?

Du kan låna mellan 50 – 100 % av fakturasumman beroende på ditt lånebehov. Räntan ligger mellan 2 – 4 % på fakturasumman och är baserad på belåningsgrad och fakturarisk.

Fördelen med att välja fakturabelåning och factoring jämfört med ett vanligt banklån är att du slipper långa väntetider och krångliga villkor. Du får pengarna insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för belåning.

Minska kostnader med factoring / fakturaköp

Du väljer om, när och vilka fakturor du vill belåna, men det finns en tydlig fördel om du låter oss ta hand om hela din fakturabelåning. Du minskar kostnader för administration av fakturahantering och slipper själv hålla reda på kundreskontran och fakturapåminnelser.

Vi är nämligen specialister på att jaga företag som är dåliga på att betala. Med ett factoringavtal med oss kan du i stället koncentrera din energi på det som du är bra på och låta oss ta hand om resten.

Bolagstips

#2 Var realistisk med tiden

Var realistisk med hur lång tid det tar att göra saker. Se till att avsätta tillräckligt lång tid i kalendern, framförallt om det finns exempelvis restider att ta hänsyn till.

#8 Samla dina kontakter

Håll dina kontakter samlade på ett och samma ställe, där det är enkelt att hitta dem. Skapa ett system som fungerar för dig, oavsett om det är i din kalender, i din dator eller i din mobil. Huvudsaken är att du har ett snabbt och enkelt sätt att nå alla telefonnummer och mejladresser.

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge