Factoring, Fakturaköp

Factoring, Fakturaköp

När du snabbt behöver få loss kontanta medel eller vill stärka likviditeten på lång sikt kan vi på Alunda Finans köpa dina fakturor av dig. Factoring med fakturaköp är ett snabbt och smidigt sätt att få kapital när ett banklån inte är ett alternativ, eller om du tillfälligt behöver förbättra kassaflödet.

Factoring med fakturaköp innebär att du som säljare får pengar för en faktura innan kunden betalar. Pengar som du kan lägga på akuta omkostnader, inköp och investeringar. Som kund hos oss får du en personlig kontakt och bra service – vi tar oss tid för alla våra kunder, oavsett storlek.

Vi har lång erfarenhet av factoring/fakturaköp och bra kännedom i våra kunders vardag. När du anlitar oss som ditt factoringbolag ska det gå smidigt med en enkel och snabb kommunikation.

Factoring med fakturaköp – slösa inte onödig tid på administration

Om du låter oss ta hand om hela din kundreskontra minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på fakturor och skicka ut betalningspåminnelser. När du har ett factoringavtal med Alunda Finans tar vi hand om administrationen åt dig och du behöver inte oroa dig för uteblivna fakturabetalningar.

Vi tar ansvar för att kunden inte betalar, så kan du i stället koncentrera din energi dig på att utveckla din verksamhet och tjäna ännu mer pengar.

Fördelar med factoring/fakturaköp

  • Flexibelt – Factoring med fakturaköp är en flexibel tjänst som vi anpassar efter dina behov och önskemål.
  • Enkelt att planera – Genom att ta en viss procent som ersättning för varje enskild faktura kan du lätt beräkna totalsumman för dina fakturaköp. Jämfört med ett vanligt banklån där du månadsvis betalar ränta.
  • Pengar direkt – Du får pengarna insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för betalning.

Bolagstips

#9 Använd all dötid produktivt

Använd all dötid produktivt. I väntan på att ett möte ska börja, eller under resor, kan du läsa affärsmagasin, skriva mejl eller bara skriva ner kreativa idéer för hur du ska marknadsföra ditt företag.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

#1 Skriv en kom-ihåg-lista

Skriv en kom-ihåg-lista och använd den. Studier har visat att människor som skriver ner det de behöver göra på en kom ihåg lista har hela 90 procents större chans att få allt gjort jämfört med de som inte skriver listor.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge