Factoring, Fakturaköp

Factoring, Fakturaköp

När du snabbt behöver få loss kontanta medel eller vill stärka likviditeten på lång sikt kan vi på Alunda Finans köpa dina fakturor av dig. Factoring med fakturaköp är ett snabbt och smidigt sätt att få kapital när ett banklån inte är ett alternativ, eller om du tillfälligt behöver förbättra kassaflödet.

Factoring med fakturaköp innebär att du som säljare får pengar för en faktura innan kunden betalar. Pengar som du kan lägga på akuta omkostnader, inköp och investeringar. Som kund hos oss får du en personlig kontakt och bra service – vi tar oss tid för alla våra kunder, oavsett storlek.

Vi har lång erfarenhet av factoring/fakturaköp och bra kännedom i våra kunders vardag. När du anlitar oss som ditt factoringbolag ska det gå smidigt med en enkel och snabb kommunikation.

Factoring med fakturaköp – slösa inte onödig tid på administration

Om du låter oss ta hand om hela din kundreskontra minskar du kostnader för fakturahantering. Du slipper då själv hålla reda på fakturor och skicka ut betalningspåminnelser. När du har ett factoringavtal med Alunda Finans tar vi hand om administrationen åt dig och du behöver inte oroa dig för uteblivna fakturabetalningar.

Vi tar ansvar för att kunden inte betalar, så kan du i stället koncentrera din energi dig på att utveckla din verksamhet och tjäna ännu mer pengar.

Fördelar med factoring/fakturaköp

  • Flexibelt – Factoring med fakturaköp är en flexibel tjänst som vi anpassar efter dina behov och önskemål.
  • Enkelt att planera – Genom att ta en viss procent som ersättning för varje enskild faktura kan du lätt beräkna totalsumman för dina fakturaköp. Jämfört med ett vanligt banklån där du månadsvis betalar ränta.
  • Pengar direkt – Du får pengarna insatta på ditt konto så snart vi får en faktura som är godkänd för betalning.

Bolagstips

#6 Jobbar du hemifrån?

Jobbar du hemifrån? Se då till att de vanliga hushållssysslorna inte distraherar dig. Den fulla tvättkorgen kommer att stå kvar även i slutet av dagen, och det får den göra.

#10 Planera då för dagen därpå

I slutet av varje dag, planera då för dagen därpå. Skriv ner morgondagens att-göra-lista, skapa en prioriteringsordning och städa sedan ditt skrivbord.

#7 Försök att kombinera

Försök att kombinera liknande arbetsuppgifter. Har du till exempel flera telefonsamtal att ringa eller flera mejl att besvara, sätt dig då och ring alla telefonsamtal på en gång för att sedan gå vidare och exempelvis besvara alla mejl på samma gång.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge