Exportfactoring

Exportfactoring

Det senast åren känns det som att världen har krympt. Att sälja produkter och tjänster till företag utomlands är inte ovanligt för ett litet eller medelstort företag i Sverige. Men i stället för att vänta upp till 90 dagar vilket är ett vanligt betalningsvillkor i Europa kan du använda pengarna direkt i stället. Då har du möjlighet att gör viktiga investeringar som inte kan vänta eller ta hand om akuta omkostnader, innan kunden har betalat sin faktura. Genom exportfactoring kan ett företag förbättra likviditeten och fördela resurserna på annat än fakturahantering.

Vad är exportfactoring?

När ett företag belånar eller säljer en faktura då fakturamottagaren inte finns inom landets gränser benämns factoringtjänsten som exportfactoring. Det innebär att ett factoringbolag belånar fakturan eller gör ett fakturaköp med den utländska fakturan som säkerhet.
Exportfactoring
Vi på Alunda Finans har specialiserat oss på factoring för små- och medelstora företag. Vårt huvudsakliga verksamhetsområde är att belåna fakturor. Det betyder att våra kunder pantsätta sina kundfordringar hos oss. Vi erbjuder också fakturaköp och fakturaservice.

Fördelar med exportfactoring

Att vänta upp till 90 dagar för betalning av en tjänst som du redan utfört kan vara tungt för ett litet eller medelstort företag. Många gånger är ett banklån med långa handläggningstider och krångliga villkor inte ett alternativ när du omgående är i behov av likvida medel, men factoring å andra sidan. Till skillnad från ett vanligt banklån där du månadsvis betalar ränta tar factoringbolaget ut en procent på den enskilda fakturan – en gång. Pengarna får du direkt, snabbt och smidigt.

Med exportfactoring får du:

  • En flexibel tjänst – du väljer om, när och vilka fakturor du vill belåna.
  • Pengar direkt – i stället för att vänta på att kunden betalar kan du använda pengarna i din verksamhet omedelbart.
  • Allt till engångskostnad – du kan enkelt kalkylera den totala kostnaden för tjänsten och du slipper överraskande räntepåslag.

Bolagstips

#6 Jobbar du hemifrån?

Jobbar du hemifrån? Se då till att de vanliga hushållssysslorna inte distraherar dig. Den fulla tvättkorgen kommer att stå kvar även i slutet av dagen, och det får den göra.

#10 Planera då för dagen därpå

I slutet av varje dag, planera då för dagen därpå. Skriv ner morgondagens att-göra-lista, skapa en prioriteringsordning och städa sedan ditt skrivbord.

#5 Är du en ja-sägare?

Är du en ja-sägare? Då bör du lära dig hur man säger nej. Ibland krävs det att man måste stanna en hel extra timme på kontoret för att man lägger till en enda extra sak på kom-ihåg-listan. Är det värt det? Fråga dig själv ifall du verkligen har tiden och energin till att utföra ytterligare en sak.

Vad tycker våra kunder?

Tack vare Alunda Finans har vi fått en stabilare likviditet och kan fokusera på det vi är bra på och tjänar på så sätt mer pengar.

Tomas Ottosson AB

Smidigt att stärka likviditeten med Alunda!

Byggföretag, Huddinge